Translate

buscar

dilluns, 6 d’octubre del 2014

CONTE: EL CASTELL DEL DRAC NEGRE.

AQUEST CONTE EL LLEGIRAN EL DIVENDRES A LA PLAÇA EIVISSA DAVANT DELS ALUMNES DE DIFERENTS ESCOLES ALUMNES DE DIFERENTS ESCOLES. LA PART DE L'ESCOLA REL LA LLEGIRAN EL DÍDAC DE LA CLASSE DE CICLE MITJÀ I EL MARC DE LA CLASSE DE CICLE SUPERIOR.


CONTE 6. EL CASTELL DEL DRAC NEGRE.
Realitzat per les escoles: Santa Maria dels Apòstols, Escola Heura, Escola Font d'en Fargas, 1r. Primària.
 ESCOLES QUE EL LLEGIRAN :
Introducció:
Escola Carrilet
Vet aquí una vegada dos germans i el seu gos que vivien en un castell al país de l’Arc de Sant Martí. El nen es deia Miquel Angelo i era un cavaller alt, ros, amb ulls negres i els cabells en punxa. La nena es deia Violeta i era una princesa alta, d’ulls negres i amb els cabells llargs i de colorins. El gos es deia Rafael i era un dàlmata gran al que li agradava jugar amb una pilota. En Miquel Angelo, la Violeta i en Rafael vivien junts en un castell anomenat Castell del Drac Negre. Era un castell molt especial perquè estava al costat del mar. El castell estava envoltat de sorra i les platges eren grans, amb sorra de vegades molla i l’aigua calenta. El Castell del Drac Negre es deia així perquè abans hi vivia un drac molt gran, jove i maco que es deia Drac Negre. Un dia, el Drac Negre va sortir del castell per anar a les vint-i-sis habitacions amb lavabo propi, sis cuines, quatre sales de jocs, dues biblioteques i un menjador molt i molt gran.
Un dia d’estiu, en Miquel Angelo, la Violeta i en Rafael van sortir del castell per banyar-se a la platja. A tots tres els hi agradava nedar i fer surf. Mentre es divertien a l’aigua, van veure que venia cap a ells una cosa estranya. Es van fixar més i es van adonar que era l’aleta d’un tauró. Poc a poc es van anar apropant i van descobrir que aquella aleta no podia ser de tauró perquè era mooolt negre! De sobte, allò que s’assemblava a una aleta va anar sortint de l’aigua. En Miquel Angelo i el gos van recular espantats fins trepitjar la sorra de la platja.  La Violeta, tota valenta, va seguir dins l’aigua per descobrir qui era aquell ésser tan estrany que s’apropava!

Nucli:
Escola Heura
Tot d’una, aquella figura va sortir de l’aigua fent un gran salt i tots tres van veure que era un drac negre. D’una revolada va agafar al Miquel Angelo i es van capbussar tots dos a l’aigua. La Violeta i el gos es van quedar paralitzats i bocabadats veient com aquella bèstia grossa i negre s’enduia al cavaller. Decidida a salvar-lo, la Violeta es va llençar a l’aigua i va intentar atrapar el drac però no ho va aconseguir. Van desapareix en un forat fosc i negre del fons del mar!
Cansada de nedar i molt trista per haver perdut el Miquel Angelo, la Violeta va tornar al Castell del Drac Negre. Tot pensant què podia fer per ajudar al seu germà, va recordar que en una de les biblioteques del castell hi havia un llibre molt antic que explicava la llegenda del Drac Negre. En obrir aquell llibre vell i empolsinat, va descobrir un mapa on hi havia dibuixat un passadís subterrani que comunicava el castell amb una illa. Corrent va pujar les escales fins arribar a la torre més alta i,  mirant cap el mar, va veure molt lluny una petita illa. La princesa Violeta es va decidir a baixar a la platja i es va capbussar a l’aigua tot nedant sense parar. Després d’una estona va arribar a l’illa que havia divisat des del castell i sota la sorra d’una palmera va desenterrar un tresor. Aquest, només es podria obrir els dies de lluna plena. La pobra Violeta va haver d’esperar tres dies a l’illa menjant fruita dels arbres i tenint molta paciència perquè arribés el dia esperat. Després del tercer dia la lluna plena va aparèixer. De cop i volta la capsa de fusta que guardava el tresor es va començar a obrir. Dins hi havia monedes, corones, un telescopi màgic i una brúixola que indicava direccions.

 
Desenllaç:
Escola Font d’en Fargas
En aquell precís moment, la Violeta va començar a pensar què podria fer amb aquells objectes que havia trobat dins d’aquella capsa vella. Després de pensar una bona estona va decidir guardar-se les monedes a la butxaca per si de cas les necessitava quan trobés al Drac Negre.
Amb la corona va pensar que el millor era guardar-se-la ja que era d’or, brillant com el sol i potser enlluernaria el Drac quan se’l trobés. Amb el telescopi màgic va decidir que veuria a molta distància i si el que s’observava era un perill o no per a ella, això li ajudaria a veure si hi havia perills dins l’illa. La brúixola li indicaria la direcció on es trobava el seu germà i el malvat Drac Negre. Sense pensar-s’ho dos cops, la Violeta va començar la seva aventura explorant l’illa. Al poc temps va veure lluny una cosa negra que es movia, va mirar la brúixola que li va indicar que no anava en la direcció correcta. El telescopi, en canvi, li va indicar que era una tortuga gegant sense perill. Es va apropar i li va preguntar a la tortuga si sabia on estava el Drac Negre. La Violeta es va pujar a sobre  la tortuga, i, movent el cap, li va indicar el camí. Després de dues hores caminant, passant per un riu amb cocodrils i entre palmeres, van anar avançant, amb compte, gràcies al telescopi màgic que els hi advertia dels possibles perills. Finalment, van arribar a una cova. La tortuga, al sospitar del perill, es va amagar dins la closca fent-se passar per una pedra, la Violeta, en canvi, es va amagar darrera la tortuga amb el telescopi per veure si realment apareixia el Drac Negre.

Escola Font d’en Fargas
De mica en mica, es va anar apropant fins  arribar a l’entrada de la cova. Un cop allà, va veure una ombra gran, tot i això, va resultar ser una roca. La Violeta va continuar la recerca del Drac Negre i tot buscant-lo va trobar tres camins. Després de pensar-s’ho, va decidir agafar el camí de la dreta i va avançar. Era un camí molt llarg i estret, amb pedres, aranyes i ratpenats. Quan ja pensava que no trobaria res, va veure al seu germà tancat dins una gàbia. Els dos, sorpresos, es van agafar de les mans. El Miquel Angelo es va posar molt content. En aquell moment, el Drac Negre va aprofitar per aparèixer pel darrera tot cridant i traient una flamarada.
La Violeta va agafar la corona que duia guardada i va enlluernar el Drac, aprofitant per sortir corrents dient:
-No ploris Miquel Angelo, ara vindré a salvar-te!
Va sortir corrents d’aquell passadís i va agafar el camí del mig. Finalment, va arribar a una explanada. Allà hi havia torxes i un petit llac, on la Violeta va aprofitar per beure una mica d’aigua. Tot mirant, va trobar un motlle per fer claus. Va recordar que a la butxaca hi duia unes monedes d’or, així que les va fondre amb el foc de les torxes i va fer la clau que necessitava per salvar al seu estimat germà. La clau d’or va quedar perfecta.
Va tornar al camí de la dreta i al veure al seu germà li va dir:
- Ja et vaig dir que tornaria!

Escola Rel 
La tortuga va aparèixer, ja havia perdut la por i estava distraient el Drac Negre. Aprofitant això, la Violeta va obrir la gàbia del seu germà amb la clau que havia fet. Els dos, abraçats, es van fer un petó. La tortuga va començar a fer voltes per despistar el Drac, i de tant seguir-la, els ulls del Drac es van posar guenyos, es va marejar i, trontollant, va caure al terra!. La Violeta i el Miquel Angelo, al sentir el soroll, es van espantar i van veure com la cova s’anava caient a trossos. Van quedar el Drac Negre i la tortuga.
El Drac Negre, tot plorant,  i penedit, li va demanar perdó pel que els hi havia fet. Als germans, que els hi va fer llàstima pensar que el Drac s’havia quedat sense casa, van decidir portar-se a casa  al Drac i la tortuga. Tots quatre es van fer amics i van tornar al castell. En tornar pel mar, van veure a en Rafael saltant i bordant d’alegria. Tots van viure junts al castell i la tortuga vivia a estones al castell i a estones a la platja. De mica en mica, es van anar coneixent i sent feliços durant molts anys. Per fi, al castell del Drac Negre hi vivia el seu protagonista.
I... Vet aquí una tortuga i vet aquí un Drac, aquest conte s’ha acabat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada