Liofilització
La liofilització
consisteix a fer desaparèixer l'aigua dels aliments, que hauran
d'estar en un recipient al buit. És una tècnica bastant
cara i només s'aplica a productes d'alt preu i a algunes medecines. L'avantatge respecte a la deshidratació tradicional és que la recuperació
d'aigua és instantània.
La
liofilització es va desenvolupar, com a procés industrial, a mitjans del segle
XX, però el seu origen ve de lluny.
Es tracta
d'una tècnica ancestral ja utilitzada pels inques per conservar i emmagatzemar els aliments
durant llargues temporades i, fins i tot, anys. utilitzaven els altiplans, les nits glacials i el sol del matí
per transformar la patata en chuño i la carn de llama en charqui.
Exposaven els aliments, doncs, a cicles de congelació i d'assecatge al sol per a deshidratar-los i
poder-los guardar durant molt de temps. Així, els primers elements liofilitzats
de la història ho van ser per les comunitats indígenes.
VOLEU VEURE A L'ANNA CORBELLA MENJANT? CLIQUEU AQUÍ:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada