Translate

buscar

diumenge, 22 de març del 2015

DIA MUNDAL DE L'AIGUA 2015

 L'aigua és salut: les mans netes salven vides.
• L'aigua és natura: els ecosistemes són al cor del cicle de l'aigua.
• L'aigua és urbanització: cada setmana, un milió de persones es desplacen a viure a una ciutat.
• L'aigua és indústria: s'utilitza més aigua per a fabricar un cotxe que per a omplir una piscina.
• L'aigua és energia: l'aigua i l'energia són una parella inseparable.
• L'aigua és aliment: es necessiten 15.000 litres d'aigua per produir dos bistecs de vedella.
 L'aigua és igualtat: cada dia arreu del món les dones dediquen 200 milions d'hores en transportar aigua.


INFORMACIÓ EN ANGLÈS SOBRE EL DIA DE L'AIGUA 2015:
http://www.unwater.org/worldwaterday/learn/en/?section=c325500


L'AIGUA ÉS SALUT:
L'aigua és essencial per a la salut humana. El cos humà pot durar setmanes sense aliments, però només uns dies sense aigua. L'aigua és essencial per a la nostra supervivència. Rentat de mans regular, és per exemple una de les millors maneres d'eliminar els gèrmens, evitar emmalaltir, i prevenir la propagació de gèrmens a altres persones. Fins a un bilió de gèrmens poden viure en un gram d'excrement.

Com per al cos humà, de mitjana, és de 50-65% d'aigua. Els nadons tenen el major percentatge d'aigua; els nounats són el 78% aigua. Cada dia, cada persona necessita el accés a l'aigua per beure, cuinar i la higiene personal. L'aigua és essencial per a les instal·lacions de sanejament que no comprometin la salut o la dignitat. L'Organització Mundial de la Salut recomana 7,5 litres per habitant i dia es reunirà amb els requisits de la majoria de les persones sota la majoria de condicions. Una major quantitat d'al voltant de 20 litres per habitant i dia es farà càrrec de les necessitats bàsiques d'higiene i la higiene bàsica d'aliments.

Malgrat els impressionants èxits realitzats en l'última dècada, 748 milions de persones no tenen accés a una font millorada d'aigua potable i 2,5 mil milions no utilitzen serveis de sanejament millorats. Les inversions en els serveis d'aigua i sanejament són en beneficis econòmics substancials. El retorn de la inversió d'aconseguir l'accés universal a serveis millorats de sanejament s'ha estimat en 5,5 a 1, mentre que per a l'accés universal a fonts millorades d'aigua potable s'estima la ració per a ser de 2 a 1.To cobrir totes les persones a tot el món amb l'aigua potable i el sanejament és un cost estimat d'US $ 107 mil milions a l'any durant un període de cinc anys.

- Veure més en: http://www.unwater.org/worldwaterday/learn/en/?section=c325500#sthash.mZFcPo3W.dpuf


DES DE QUAN SE CELEBRA?
QUINS EREN ELS TEMES DELS ANYS ANTERIORS ?  I EL DEL 2015?






VIDEO ....


REHABILITACIÓ DE LA CASA DE L'AIGUA:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada